pátek 8. listopadu 2013

Radikální ovládnutí Rock café contestu

Už si ani nevzpomínám, koho napadlo hrát a přitom ještě soutěžit. Za normálních okolností radikál pouze pije, hulí možná trochu hraje a vymýšlí drobné nepokoje, ale soutěžit, to nezná....



Psal se den třicátého októbra a The Radicals před sebou měli soutěžní koncert v rámci Rock Café Contest 2013, kde soutěží kapely o hodnotné ceny a hlavně možnost natočit album. Nikdo z nás nevěděl do čeho se vlastně řítíme a co to obnáší, nicméně nadšení z koncertu na pevné půdě slavného pražského klubu bylo tak velké, že na věci okolo jsme prostě neřešili. Jediná věc, která nás mrzela, byla naše nekompletnost, protože nám chyběl náš klenot v korunce v podání Anči.


Někdy kolem pátý jsme se měli sejít na zvukovku, což se ne všem opět povedlo včas a tak jsem zrovna já dorazil asi o hodinu pozdějc :) Stejně to bylo jedno, protože to vypadalo, že se stejně požád nic neděje a tak pokračuju dolu pro pivko a potom za ostatníma z kapely.... Příjdu do backstege a hned je mi nabízen pamlsek z neznámých surovin, které sklidil jeden nejmenovaný člověk v nejmenované lokalitě v nejmenovanou dobu na podzim. Po shlédnutí Lesíka propadlého v gauči hbitě odmítám piškotek a leju do sebe další pivo... Po pár minutách jdeme zvučit a losovat pořadí, kdy budeme hrát. Zvukovka zní celkem good a hrajeme druhý v pořádí a tak se můžeme opět věnovat picímu režimu.


Po dohrání první kapelky The travelers a pár pivech jdeme na věc. Šimon usedá za bicí a Cyril po pár hvizdech z odposlechu začíná klasicky náš set. Oproti první kapele využíváme výhody velkého počtu našich fandů a známých a koncert frčí jak namazanej až nakonec hrajeme poslední song Fízlům a dav tančí a řve. Jsme spokojení, jdeme dolu z podia a v tu chvíli si uvědomuju, že moc necejtím nohy. To je fuk, protože se lidi bavili a Radicals opět splnili svůj účel, který není hrát a zpívat jak z cédéčka, ale udělat pořádnej bordel, kterej si lidi užijou... Po příchodu do backstage už vidím daleko více neznámých lidí než předtím, nichž mi jedna holčina říká, že líp zpívám než vypadám. Nejsem si jistý jak to mám brát jelikož vim, že se zpěvěm to u mne nijak světoborný neni, ale nebudu to radši už řešit a říkám si, že to myslela jako kompliment :D


Po nás nastupuje Kapela Luxus, která předvádí docela chytlavé melodie podobné stylu Mňága a Žďorp. Je vidět, že kluci uměj hrát a tak se bavíme dál.


Následovalo vyhlášení, který jsem vůbec nestihl, protože jsem si zrovna povídal někde u baru a když slyšim řev davu, tak se jdu podívat dopředu, kde už vidim Lesíka s diplomem, jak všem děkuje a kecá něco o tom že dáme ještě přídavek... Takže jsme asi vyhráli? JJ vyhráli a to docela velkým rozdílem. Holt mít hodně známejch se vyplácí, kor v případech kdy maj hlasovat a ostatní kapely jsou jim šumák :) Každopádně po nevydařených přídavcích, kdy už každej toho měl plný kecky to Petki zakončil peckou(kterou už v životě nikdy nehraju) Ugly faced woman a jde se domu..... teda spíš zase na pivo a oslavovat postup do dalšího kola (Malé finále), které se koná 21.12.2013 na stejném místě, takže doufám, že účast našich fans bude minimálně taková, jako v tomto kole, protože bez nich jsme nahraný :)


Ještě jednou moc děkujeme všem, kteří nás přišli podpořit a doufáme, že dorazíte před Vánoci znovu si radikálně zapařit řitě, protože tentokrát opět ovládne umění houslové Anča Dvořáčků a my budeme konečně kompletní.

čus jak sviňa

Mc Alouwax
The Radicals (oftbs)

Žádné komentáře:

Okomentovat