středa 5. června 2013

Barvy léta s Radikálama

Tak a první velký festival máme za sebou.... Postaral se o to kdo jinej než náš velká MANAŽA Jáca. Tentokrát jsme si mohli zahrát takřka po boku skoro všech punkových legend z naší milované republiky (aj tej slovackej). Abych to upřesnil, otevírali jsme Barvy léta aneb 28. výročí kapely Tři sestry. Termín byl docela nemilosrdný: pátek 17. května začátek přesně ve 12:10 PM a konec do 12:40 PM. Tomuto času samozřejmě odpovídala i návštěvnost a naše publikum složené z hlavně z nezaměstnaných, záškoláků a securiťáků :) O příjezdu mohu říct pouze to, že byl velmi hektický a kromě Lesíka, který přijel přímo na plac jak velká rockstar taxikem(pozdě) jsme se jakž takž sešli akorát abychom si před výstupem mohli koupit pár nevychlazených piv( což v mém případě, kdy jsem zrovna dolehával chřipku, nebyl tak skvělý nápad)
Proběhl nástup na podium, které bylo 3x větší než na jaké jsme byli doposud zvyklí. Následovala zvuková zkouška a následně koncert, splácaný hodně na rychlo, abychom mohli dát co nejvíce songů za tu nám přiřazenou půlhoďku....i tak jsme museli vyškrtat pár našich super pecek.....jako například disco disco.... Ačkoli nebyly slyšet housle a trochu haprovaly i zpěvy v odposleších, koncert jsme zakončili a vysloužili si milý aplaus od pár na trávě sedích skupinek fandů.....a to bylo z naší tvorby asi tak vše..... vlastně jsem stačil ještě rozlejt vodu po podiu, aby po nás něco zůstalo :)

Po nás nastoupila skupinka Nežfaleš(nebo tak nějak) a punk pokračoval dál a dál.... než přišel další punk v podání Applejuice, kde exceloval jeden neznámý bubeník židovského původu.....Dále si pamatuji Plexis(kteří měli poněkud zvláštní zvuk) Po nich Visací zámek(ti na zvuku pro změnu zase pracovali dlouho ) Mezitim zmizeli skoro všichni spolukapelníci a už jsem myslel že půjdu domu..... ale byla tu Zona A a velmi libová show.... celý den zakončovali Cockney rejects s boxujícím frontmanem a přízvukem tak libým, že jsem nerozumněl ani slovo a tak jsem nečekal na punkem přecpanou tramváju a vyrazili jsme v půlce vystoupení směr domů........ nebo aspoň k Sadu, kterej je blíž..... Každopádně dobrá zkušenost a manažovi moc děkujeme i že domluvil následnou akci na Chatě skácelka, o které vám však podá report už někdo jiný.

čus jak sviňa

Alan

Žádné komentáře:

Okomentovat